Hur du hittar och åtgärdar svaga inställningar i operativsystemet

För att hitta och åtgärda osäkra inställningar i operativsystemet:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Gå till avsnittet Säkerhet.
  3. Under Säkerhet, Välj Genomsökning efter svaga inställningar.
  4. Klicka på knappen Sök.

Detta kör en Genomsökning efter svaga inställningar. När sökningen är klar kommer du att se resultat i avsnittet Genomsökning efter svaga inställningar.

5. Klicka på Visa för att gå till fönstret Genomsökning efter svaga inställningar.
  6. Välj en åtgärd som ska vidtas på en osäker inställning i fönstret Genomsökning efter svaga inställningar:
    • Upptäckte en osäker inställning. Gör något av följande:
      • Klicka på knappen Åtgärda alla för att åtgärda alla osäkra inställningar.
      • Klicka på knappen Åtgärda för att åtgärda en osäker inställning.
      • Om öppna program förhindrar åtgärdande av en osäker inställning, klickar du på knappen Visa för att visa en lista över de program som stör.

För att stänga program som förhindrar att inställningen åtgärdas gör du något av följande:

• Klicka på knappen Ta bort program till höger om namnet på det program som stör, för att stänga ner detta program manuellt. Om programmet upptäcker ändringar som inte sparats, uppmanar det dig att spara dessa.
        • Klicka på länken Tvinga stängning för att stänga alla störande program utan att spara data.
      • I listrutan intill knappen Åtgärda, väljer du Ignorera för att lämna en osäker inställning oförändrad.
      • I listrutan intill knappen Åtgärda, väljer du Läs mer för att visa information om en osäker inställning på webbplatsen för Kaspersky support.
    • Tidigare åtgärdade osäkra inställningar.
      • Klicka på knappen Återställ för att återställa de åtgärdade inställningarna till dess ursprungliga skick.
      • I listrutan intill knappen Återställ, väljer du Läs mer för att visa information om en osäker inställning på webbplatsen för Kaspersky support.